ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ

Θεατρικό έργο βασισμένο στους ήρωες του Ντοστογιέφσκι, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Χατζή και του Γιάννη Χαρτοδιπλωμένου.

Οι «μεγάλοι αμαρτωλοί» των αριστουργημάτων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, συναντούν ο ένας μετά τον άλλον την Αλήθεια τους, ή ίσως πιο σωστά, την Τιμωρία τους. Ο Ρασκόλνικοφ, ο Σταυρόγκιν, ο Σμερντιακόφ, ο Ιβάν Καραμάζοφ, αντιμετωπίζουν τις αμαρτίες τους, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια τους, αυτοαναιρούνται, καταστρέφονται, φτάνουν να δουν το βάθος της Ύπαρξής τους. Απέναντι τους ο Πορφύρης, ο Τύχων και ο Διάβολος…

Το ευθύβολο, σαρκαστικό και δαιμονικό χιούμορ του Ντοστογιέφσκι αποτελεί το όχημα για τη διεξαγωγή αυτής της μεγάλης μάχης, μέσα από ένα παιχνίδι σχέσεων και αυτογνωσίας και κυρίως, μέσα από την “κωμική” κατάσταση της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Πού οδηγεί τελικά αυτό το αδυσώπητο ταξίδι; Στην εύρεση του Θεού, ή μήπως στην εύρεση της ίδιας της πίστης;
Το βιβλίο που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική περιλαμβάνει σημείωμα του συγγραφέα Γιάννη Χαρτοδιπλωμένου, καθώς και επίμετρο από την Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας ΕΚΠΑ Λητώ Ιωακειμίδου.
Η αθεΐα είναι μόλις ένα σκαλί πιο κάτω από την απόλυτη πίστη, ενώ ο αδιάφορος δεν έχει τίποτα παρά μόνο έναν ανόητο φόβο.
Σχήμα: 17 εκ Χ 21 εκ, ISBN: 978-618-5191-57-3, Σελίδες: 64