ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

Το θεατρικό έργο του Μαρκ Μέντοφ σε μετάφραση-διασκευή Γιάννη Βούρου.

Lesser_01

Η προσπάθεια του δασκάλου Τζέιμς Λιντς να εντάξει την κωφάλαλη μαθήτριά του Σάρα στα άδυτα ενός εντελώς ξένου και επικίνδυνου, για εκείνη, γλωσσικού τοπίου, αποπειρώμενος και ο ίδιος να καταλάβει τους όρους και τις αγωνίες που συνθέτουν τον δικό της κόσμο, είναι τιτάνια. Η Σάρα σχεδόν αρνείται να εισέλθει, να «χωνευτεί» στη νέα ζωή των ομιλούντων και ακουόντων ατόμων, τρέμει στην ιδέα μιας νέας φάσης με… ήχους, σε αυτή τη παντοτινή σιωπή της. Η σχέση της με τον Τζέιμς είναι ζεστή, τρυφερή, ουσιαστική, πρωτόγνωρη για εκείνη. Της μοιάζει αδιανόητο, αλλά και δελεαστικό συνάμα, να σχετίζεται με άτομα «άλλα», με πρόσωπα ομιλούντα, με χαρακτήρες «πλεονεκτικούς».

Lesser_02

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2015, με αφορμή την ομώνυμη παράσταση που ανέβασε στο θέατρο Βεάκη ο Γιάννης Βούρος με τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, δεκαπέντε χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στην Ελλάδα από τον ίδιο. Η έκδοση περιλαμβάνει επίμετρο της Εύας Γεωργουσοπούλου.

Lesser_03

Lesser_04

Lesser_05

Lesser_06

Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται και αντιπαθούν τη σιωπή; Τα πιο όμορφα πράγματα θα μπορούσαν να γεννηθούν μεταξύ μας αν μέναμε σιωπηλοί.

Lesser_07

Σχήμα: 17 εκ Χ 21 εκ, ISBN: 978-618-5191-14-6, Σελίδες: 80

Lesser_08