ELEPHANT

Album του Άλκη Ζοπόγλου και των Kontrabando που κυκλοφόρησε το 2007.

Elephant_01

Οι Kontrabando είναι ένα μουσικό σχήμα το οποίο πειραματίζεται με τα χρώματα της μουσικής και εκφράζεται μέσα από τη χρήση διαφόρων οργάνων, τόσο με ανατολικές όσο και δυτικές καταβολές. Το μουσικό σχήμα “K” δημιουργήθηκε το 1999 και αποτελεί το μουσικό όχημα του δεξιοτέχνη οργανοπαίκτη (στο κανονάκι) και συνθέτη Άλκη Ζοπόγλου. Το 2003, οι “K” κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, το Cargo”, μέσω της Libra Music. To “Cargo”, αναγνωρισμένο από κοινό και κριτικούς ως ένας από τους καλύτερους world–ethnic–jazz δίσκους εκείνης της χρονιάς, καθιέρωσε τους “K” πρωτοπόρους στην ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα μουσικά σχήματα στο εξωτερικό.

Elephant_02

Το 2007 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ των Kontrabando με τίτλο “Elephant” με εννιά καινούρια οργανικά κομμάτια του Άλκη Ζοπόγλου που συνθέτουν ένα αμάλγαμα ανατολίτικης εκλεκτικότητας και δυτικού πειραματισμού αλλά και μια διασκευή στο γνωστό λαϊκό τραγούδι του Παναγιώτη Τούντα, «Η Γκαρσόνα».

Elephant_03

Οι ηχογραφήσεις του Elephant πραγματοποιήθηκαν από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2007 σε Αθήνα, Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Τη ρυθμική επιμέλεια είχε ο δεξιοτέχνης των κρουστών Βαγγέλης Καρίπης, οι ενορχηστρώσεις έγιναν από το Δανιήλ Μπάρμπα και τον Άλκη Ζοπόγλου, ενώ την ευθύνη της ηχοληψίας και της μίξης είχε ο Δημήτρης Δημητριάδης.

Elephant_04

To album “Elephant” διατίθεται σε όλο τον κόσμο μέσα από το cdbaby.

Elephant_05